بیدزدگی فرش یعنی چه و راه های مقابله با آن چیست؟

بیدزدگی فرش و راه های مقابله و درمان آن

الیاف فرش مکان مناسبی برای رشد و تکثیر انواع حشرات موذی می باشد. حشره ها معمولا از ذره های ریخته شده غذا روی فرش و هم چنین از نخ الیاف فرش تغذیه میکنند. که این امر با گذشت زمان باعث پوسیدگی و آسیب فرش می شود. یکی از خطرناک ترین و بدترین این حشرات بی می باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد شناخت بید و راه های پیشگیری و مقابله با بید نکاتی را ذکر کنیم که علاوه بر حفظ ظاهر فرش، باعث افزایش عمر فرش شما شود.

شناخت حشره بید

بید ها حشراتی مشابه با پروانه ها هستند که دانشمندان تفاوتی بین آنها و پروانه یافت نکرده اند. و در مورد دسته بندی این دو شک دارند. این حشره طولی مابین 9 الی 12 میلی متر داشته و رنگ آن زرد می باشد. و در طول سال یکبار در اواخر بهار و اوایل تابستان و بار دیگر در اواخر پاییز و اوایل زمستان تولید مثل می کنند. جنس ماده این حشرات با راه یافتن به تار و پود فرش در طول سه هفته عمر خود، حدودا 100 تخم گذاشته و با وجود رطوبت در فرش، این تخم ها شروع به رشد می کنند.

شناخت انواع حشرات فرش

بیدزدگی به این معنی نیست که فقط بید ها باعث آسیب فرش می شوند علاوه بر بید، سوسک و ساس و … هم باعث آسیب فرش می شوند. حشرات مختلف یکی از اصلی ترین و خطرناک ترین عامل برای آسیب رساندن به فرش به حساب می آیند. رشد و تکثیر حشرات به رطوبت و دمای هوا بستگی داشته که بهترین شرایط برای حشرات، محیط گرم و مربوط می باشد.

معمولا حشراتی که به قالی هجوم می آوردند الیاف پشم آسیب می زنند که به آنها حشرات کراتین خوار میگویند. علاوه بر این گروه دو دسته دیگر نیز به نام های حشرات سلولز خوار و همه خوار وجود دارند که نسبت به گروه کراتین خوار آسیب کمتری به فرش میزنند. همانطور که گفته شد بید در بین این حشرات به عنوان خطرناک ترین و مخرب ترین حشره محسوب می شود که روند تکثیر و رشد آن به این صورت می باشد: تخم-> لارو-> شفیره-> حشره کامل

نحوه آسیب رساندن بید به فرش

بید ها در مرحله لارو بیشترین تخریب را برای فرش دارند. این حشره در مرحله لارو از کراتین های الیاف پروتئینی پشم تغذیه کرده و باعث نابودی لیف پروتئینی در پشم می شود. 4 نسل از لارو بیدها توانایی نابود کردن بیش از 40 کیلوگرم پشم را دارند. ولی بعد از تبدیل شدن آنها به پروانه، دیگر نمیتوانند از کراتین الیاف تغذیه کنند. اگر فرشتان دچار بید زدگی شده و به آن آسیب رسیده است فرش را به یک قالیشویی معتبر بسپارید تا علاوه بر نابودی بید ها، با بکار گیری افراد متخصص به ترمیم و تعمیر شیرازه و ریشه فرش بپردازند.

روش های نابودی بید فرش

شستشو فرش نه تنها بهترین روش نابودی بید می باشد. بلکه بهترین راه برای از بین بردن تمام حشرات، آلودگی ها و عوامل بیماری زا فرش می باشد. علاوه بر شستشو فرش، می توانید با استفاده از جارو برقی و دستی و یا برس مخصوص تخمهای بید را از بین الیاف قالی بیرون بکشید. با جابجایی فرش و قرار دادن آن در معرض جریان هوا و زیر نور آفتاب، بید ها نابود می شوند.

یکی از بهترین راه های مبارزه با بید قرار دادن فرش زیر نور آفتاب می باشد. با توجه به اینکه بید سالی دوبار تخم گذاری کرده، و محل تخم گذاری آن انتهای پرز قالی می باشد. بهتر است سالی دوبار پشت فرش را چندین ساعت زیر نور آفتاب قرار دهید تا تمام بید ها نابود شوند. فرش ها در حالت لول شده بیشتر در معرض خطر بید زدگی قرار دارند و راه حل آن استفاده از مواد ضد بید می باشد.

شستشو فرش دستبافت و ماشینی

کارخانه قالیشویی سروش با بیش از 2 دهه تجربه و تخصص در زمینه شستشو فرش، ترمیم بید زدگی، رفوگری، تعمیر شیرازه، ریشه بافی و… فرش های شما را به بهترین روش و به مدرن ترین تجهیزات روز دنیا شسته و آنها را تعمیر می نماید.

فرش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است